En god start

Tja, som en start på arbeidet investerte jeg i en flunkende ny kjeledress fra Blåklæder. For kr 590,- fikk jeg en gild og god dress med gammeldagse utgåtte mobiltelefonlommer som på ingen måte passet min Samsung Xcover 2. Men pyttsann. Her skal det skrues og ikke prates i telefon. Videre reiste jeg en tur  til Europris og kjøpte plastbokser av ymse størrelser. Alle med gode, solide lokk på. Jeg tenker att etterhvert som sykkelen blir demontert trengs et stringent system som gjør at en greier å holde orden på alle deler, store som små, samt alle skruer og muttere av ymse størrelser og utseende. For å oppfylle det siste ønsket tok jeg turen til ICA og kjøpte zip-plastlommer, type en liter. Det mangler nå bare en vannfast tusj for å merke posen på en oversiktlig og informativ måte. Kommer nok snart den også, tenker jeg.

Demonteringen startet slik. Føst ble vindskjermen demontert. Selve skjermen er ødelagt, men skruene samt selve festene kan muligen brukes om igjen. Spørsmålet blir her, hva koster det å fornikle kontra det å kjøpe dette helt nytt? Svaret er foreløpig i det blå.

Deretter ble tanken tatt av. Bensinslangene var så harde at jeg måtte klippe de over med en liten hagesaks. Hagesaksen fungerte for øvrig utmerket til akkurat dette formålet. Å bruke hagesaksen til sitt rette formål har jeg derimot mindre sans for. Noen jeg kjenner svært godt er ikke så glad for akkurat det.

Lakken er fremdeles fin.
Lakken er fremdeles fin.

Salen ble for øvrig demontert før tanken. Den ser veldig bra ut enda. Trok nok at jeg skal beholde den slik den er. Kanskje med bare en påspraying av Moto Guzzi på endestussen? I hvit skrift.

Sal.
Sal.
Sal sett fra undersiden.
Sal sett fra undersiden.

Bagasjebrett og bager ble deretter demontert. Ekte Craven-utstyr. Har holdt i mange år, men blir nå pensjonert. Det vil bli kjøpt inn mindre bager og ett nytt bagasjebrett i blank krom. Jeg har sett noen bager på nettet som ser fine ut. Bager med fine linjer som følger linjeføringen til sykkelen.

Blinklys ble demontert. Made in Japan står det på blinklysene. Skilt og baklys ble så tatt av. Noe rustangrep var det blitt på skiltplaten. Made in Italy står det på baklysholderen. Suzuki står det på selve baklyset. Helt klart noe forvirrende. Men alt ble lettere rengjort og lagt bort for senere å bli underkastet et nærmere studium.

Made in Italy.
Made in Italy.

Potter og eksosrør ble så demontert. Begynner å bli noe rustent rund baut. Alt vil bli kjøpt nytt. Sigarformede potter ønsker jeg i retur, selv om jeg må innse at innstemplet Moto Guzzi  på pottene kanskje vil bli noe vanskelig og få tak i.

Preget av tidens tann.
Preget av tidens tann.
Guzzi- merkede potter.
Guzzi- merkede potter.

Høyre eksosrør satt godt fast. Røret er festet i sylinderen med en anordning til å skru inn i sylindren. Kanskje vi kan driste oss til å kalle det en eksosskrue. Normalt når man kjører har denne en lei tendens til å løsne og til å begynne og skrangle. Guzzi har faktisk eget verktøy for å stramme denne med.

Dette verktøyet er for lengst borte i min samling, men en liten vannpumpetang gjør samme nytten. Bortsett selvsagt i dette tilfellet der det hele satt bom fast. Men en stor skrutrekker og et passende slagverktøy samt gjentatte slag i hakkene på eksosskruen gjorde at det til slutt løsner fint alt sammen.

Guzzi har forøvrig for lengst gått bort fra denne patenten og fester nå eksosrørene fast i sylinderen på en annen måte til alles store glede.

Garasjen er oppsatt med utgåtte operasjonshansker. Ypperlige til mitt formål.
Garasjen er oppsatt med utgåtte operasjonshansker. Ypperlige til mitt formål.

Sidedeksler, fremre og bakre ble deretter fjernet.

Så startet jeg med å fjerne ledninger i bakskjermen. Deretter gikk jeg løs på selve bakskjermen og skrudde av og fjernet den. Det var helt klart en tabbe. Ikke å fjerne skjermen, men ikke å demontere bakhjulet først. Det gikk selvsagt, men skapte nok unødvendig mye og vanskeliggjorde arbeidet. Fjern hjulet slik at du kommer til på innsiden av skjermen er mitt råd nå. Til meg selv.

Elektriske ledninger på innsiden av skjermen.
Elektriske ledninger på innsiden av skjermen.

Så langt, så godt. Demonteringen går mye lettere enn forventet. For en som ikke har skrudd så mye som en bitteliten mutter på flere år, går demonteringen overraskende lett. Det hjelper godt å ha en plan på hvor ting skal legges og hvordan de skal dokumenteres. Dette gir en fin rytme i arbeidet så langt.

Det begynner å bli litt stusselig.
Det begynner å bli litt stusselig.

Følg med. I neste episode går vi løs på det elektriske anlegget. Hvordan vil det ende, mon tro?

Fargerik sikringsboks i lykta.
Fargerik sikringsboks i lykta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s