Oppsummering så langt

Status pr i dag er følgende: Hele sykkelen er demontert. Det vil si at fremdeles er det mindre ting som ikke er demontert. Trommelbremser for eksempel. Hjul, lager i svingarmsgaffelen, støtdemperere foran er heller ikke demontert. Men, jeg vil heller ikke demontere de nå. Ikke er det nødvendig enda heller. Jeg er litt redd for å miste deler, eller å la de legge og slenge uansett hvor godt jeg merker og katalogiserer de. Det er rett og slett ikke nødvendig å demontere mer foreløpig

Rammen er rein, alle deler som skal lakkeres svart er for så vidt klare til lakkering. Jeg vet hvilket lakkeringsverksted jeg skal forespørre og sjekke opp nærmere. En lakkering skal uansett ikke utføres før til høsten. Det samme gjelder for tanken og alle sidedekslene. De trenger ikke å bli lakkert før vinteren 2015.

Jeg begynner også å få en oversikt over hvilke nye deler jeg trenger. Lager og slikt kjøpes lokalt, alle andre deler vil jeg kjøpe hos en forhandler slik det ser ut nå; Potter, eksosrør, bager, ekstralys, wire, el-kabling, pakninger, etc etc.
Det eneste som jeg ikke har løst riktig enda er montering av en større dynamo. Jeg ønsker å gå opp fra 300 watt til 600-700 watt.

Motor og girkasse står nå klar til overhaling, sammen med kardangklokken. Rolf Halvorsen på Gjøvik har sagt seg villig til å overhale både motor og girkasse, komplett overhaling vil det si. Motor og girkasse vil være ferdig overhalt i løpet av høsten eller tidlig vinter. Motoren skal også lakkeres svart.

Rolf Halvorsen, Guzzi-guru
Rolf Halvorsen, Guzzi-guru
Motor, girkasse og kardang samt svingarmsgaffel
Motor, girkasse og kardang samt svingarmsgaffel
På plass for en biltur til Gjøvik
På plass for en biltur til Gjøvik

I påsken kom så Rolf Halvorsen og hentet motoren og alle de andre delene han skal se nærmere på. For å overhale hele drivlinjen tok han med seg svingarmsgaffelen også. Dette blir bra.

Jeg måtte også benytte anledningen til blant annet å vise han sprekkene i bakhjulet som hadde forskrekket meg slik tidligere.

Nå var det nok ingen tvil lenger. Rolf Halvorsen bekreftet mine verste antagelser. Dette var sprekker, alvorlige sprekker. Hjulet må kasseres og nytt hjul må kjøpes inn. En mager trøst er det at det er godt med tilbydere på nettet som har et bakhjul eller to for mye.

Det er sprekker
Det er sprekker

Men, alt i alt synest jeg det har gått riktig bra så langt. Sykkelen ble hentet i februar og demonteringen startet like etter. Både bil og kamera har følgt med på denne ferden og er blitt oppgradert. Og ingen ting er blitt ødelagt så langt i prosessen.

Nå starter den andre delen. Oppussing og oppbygging av en helt ny, gammel sykkel.

Jeg gleder meg…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s