Nylakkert og vakker – ramme og deler

Ramma og mange andre smådeler er nå ferdig lakkert. Garasjen må nå tilpasses monterings-prosessen. Tiden for selve monteringsarbeidet er nå inne.

Jeg må innrømme at jeg synest at ventetiden i det siste har falt noe lang. Det har rett og slett vært litt spennende å vente og utålmodigheten har vokst en smule i det siste for å komme i gang videre.

Endelig fikk jeg beskjed fra lakkeringsverksted at ramma og delene mine var klar til avhenting.

Men da fikk jeg det plutselig travelt med helt andre ting. Hallo, verkstedet må ryddes. Her må støvsuges, her må vaskes.

Deler må lagres forsvarlig, utstyr til montering må plutselig på plass.

Huh, pust rolig ut og inn så tar vi det pø om pø. Først, tepper i garasjen ser jo fint ut. Det både pynter opp og beskytter deler. Teppelageret, here we come.

Lite ante jeg at tepperester faktisk er et helt satsingsområde innenfor teppebransjen. Ikke var det så mange rester til overs, tildels morsomme mønster og farger var visst også i skuddet. Men da teppeselgeren fikk høre hvilken viktig oppgave teppet skulle ha, lo han godt og gav umiddelbart femti prosent avslag. Så dermed ble et litt mørkt teppe merket KISS forfremmet til garasjeteppe og tildelt en viktig oppgave i restaureringsarbeidet.

Neste, rydd og vask. Som sagt så gjort. Et nødvendig areal ble ryddet, støvsuget og grønnsåpevasket, svabret og skurt. Og til slutt spylt med godt hagevann.

Samboeren henger over skulderen mens jeg skriver dette med ett lett måpende uttrykk i ansiktet. «Hæ, vaske med grønnsåpe. Du?». Tiltroen er ikke så stor der i gården, nei.

Rammeløfter lagret i skjulet ble hentet inn. Arvid altmuligmann tryllet frem noen helt nye og ubrukte stropper.

Ramme ble hentet og plassert på rammeløfteren. Deretter ble den behørig stroppet. Vi kan ikke ta sjansen på noe velting. Konsekvensene er uhyggelige å tenke på.

De andre delene ble så plassert ut på teppet.

Slik ble det seende ut.

Klar til montering.
Ramme på plass.
Ramme stroppet på rammeløfter
Ramme stroppet på rammeløfter
Alle deler i samme farge
Alle deler i samme svartfargen.
Craven bagasjebrett ble også svart.
Craven bagasjebrett ble også svart.
Tøft, synest jeg.
Tøft, synest jeg.

Lakken er ganske fersk foreløpig. Bare litt lett støvtørking er blitt foretatt.

Ramma og alle delene er blitt sandblåst og grunnet av en av Risa underleverandører. En mindre bulk på lykta er blitt rettet ut. Deretter ble alle delene lakkert i Risa`s lakkerings-verksted. Til slutt ble det lagt på klarlakk.

Jeg har ikke fått sett på resultatet ordentlig i dagslys enda, men umiddelbart ser det flott ut. Fin og dyp svart farge som er flott å se på.

Jeg er fornøyd. Det er også Arvid altmuligmann som ble så opprømt over å få ramma tilbake at han tildelte seg selv en sigar og oss andre en aldri så liten Backe-Gabrielsen i anledning den lille høytidsstunden. Ja, naboen kom også på besøk.

Bilen stod og jeg måtte gå hjem.

En kommentar om “Nylakkert og vakker – ramme og deler

  1. Ja dette måtte jo feires. Nå begynner et nytt kapittel i «såga» om Guzzien.» Me lyt byrja at montera alt ihopa». Godt og sitte i godstolen med en sigar og være konsulent. Mye sosialt og mange verdensproblemer løses fortløpende.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s