Tank og sidedeksler til lakkering

Sykkelen min har siden lakkering i 1982 eller deromkring alltid vært olivenrød. Armaranth rød er navnet på den opprinnelige fargen. Men det hjelper ikke det spor, olivenrød skal den fortsette å være.

Tank, venstre side.
Tank, venstre side.
Lakken er fremdeles fin.
Lakken er fremdeles fin.
Bakre sidedeksel.
Bakre sidedeksel.

Olivenrød er navnet

Tanken er å få lakkert alt nærmest mulig olivenrød farge. Tank og sidedeksler har hatt det lenge, batterideksler kun noe som med stor velvilje kan sies å ligne kanskje litt. Alt skal nå lakkeres i lik farge og til samme tid.

Tank og sidedeksler ble lakkert i samme operasjon i 1982. Ved en inkurie som det heter, ble ikke batteridekslene levert samtidig. Før jeg fikk rettet opp denne feilen, du vet vi regner år når det gjelder Guzzi, brant hele lakkeringsverkstedet ned. Uansett hvor mye jeg tryglet og ba, fargekoden var og ble borte.

En lakkerer prøvde ved en senere anledning å etterligne fargen, uten særlig hell. Batteridekslene fikk en mye mørkere sjattering og var ikke i nærheten av den gode, fine dyprøde fargen. Og slik har det vært siden.

Bensinkraner og filter.
Bensinkraner og filter.

Demontering

Bensinkraner på begge sider er bare å skru ut. Legg merke til bensinfilteret eller skal vi heller si bensinsilen. Laget av plast og skal bare skrues inn i bensinkranen. Silen på den ene siden har løsnet og befinner seg derfor inni tanken. Hvordan jeg skal få den ut derifra er en gåte. Risting, rysting, holde opp ned, banne og sverte, støvsuge, alt motstod silen. Den ville rett og slett ikke ut. Motstredende måtte jeg bare innrømme at jeg ikke får den ut. Vi får sette lit til at lakkereren har noen gode forslag.

Tanklokket er bare presset på og sitter uten noen fester. Det skal pusses og poleres ved en senere anledning.

Høyre side
Høyre side

Lakken har holdt seg godt i alle disse årene. Hadde det ikke vært for at verkstedet har brent ned for lengst, skulle jeg anbefalt det på det varmeste.( ..uffda). Heia Torpo.

Ingen rust er å spore innvendig. Noen behandling innvendig av tanken anses derfor ikke nødvendig.

Dekaler

Dekaler er en historie for seg. Jeg hadde opprinnelig to fine Moto Guzzi dekaler til tanken. Men da de skulle settes på var en forsvunnet på en mystisk måte.  I årevis har jeg lett. Jeg er sikker på at den ligger på loftet hos ho mor fremdeles, men akkurat hvor er usikkert. Så derfor har jeg kjørt rundt med kun ett Moto Guzzi- merke, på venstre side av tanken. Klistret utenpå klarlakk og alt. Høyre siden har vært Moto Guzzi-løs.

Jeg har planer nå om å reversere denne feilen. Komplett dekalsett er derfor bestilt. Mer om det ved en senere anledning.

Klar til til lakkering
Klar til til lakkering.

Risa verksted får også denne lakkeringsjobben. I tillegg så får Risa jobben med å lakkere dashbord og instrumenter.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s