Dekaler – ikke bare bare.

Dekaler er på en måte sluttpunktet ved en restaurering. Ikke så stort, men veldig synlig. Dekalene blir ikke lagt merke til før de mangler. Jeg har kjørt rundt i alle år uten noe merke på tankens høgre side. Det går selvsagt, men som sagt, noe mangler. Smått og lite, men viktig nok.

Det viser seg også ved nærmere undersøkelser at resten av merkingen også har vært mangelfull, for ikke å si direkte feil.

Foranledningen er jo selvsagt at tank og deksler er inne til lakkering. I den forbindelse kunne det jo kanskje vært lurt å ha dekalene for hånd og kanskje også montert de på, før klarlakkering.

Mine dekaler er i grunnen ganske enkle: Klistremerker, hvit utgave der det står henholdsvis Moto Guzzi, 850 GT samt en ørn og noen striper.

Dette er det jeg ønsket meg.

Fra Stein-Dinse
Fra Stein-Dinse
Fra Stein-Dinse
Fra Stein-Dinse

Men, et raskt søk hos Stein-Dinse viste at de bare kunne levere deler og ikke et komplett sett.

Jeg sendte da en forespørsel til mine italienske venner i Cilindri Italiani – Moto Guzzi V7 Club Italia med forespørsel om hva som er smart å gjøre.

Svaret lot ikke vente på seg. For det første, Guzzi 850 GT hadde opprinnelig ingen ørn på de bakre dekslene. Kun California-utgaven kunne skilte med denne ekstra luksusen og det bare i -74 utgaven med skivebremser. Derimot har det vist seg at både forhandlere og kunder klistret på den ettertraktede ørnen i ettertid.

Original merking
Original merking

 

For det andre, jeg burde kjøpe dekalene hos et italiensk firma. Siden både Tyskland og Italia er medlem av EU, og Norge fremdeles har avtale med EU via EØS-avtalen, anså jeg ikke dette som noe stort problem. Det er fremdeles fri flyt av varer, tjenester, kapital og arbeidskraft over landegrensene. Riktignok går den frie flyten av arbeidskraft stort sett en veg, og den frie flyten av varer er begrenset oppad til kr 350,- inkl. frakt, men pyttsann, dette ordner seg.

Valget falt da på den italienske firmaet Olimpiaparts. Til den nette sum av 35.59 euro skulle jeg få et komplett sett av dekaler til min 850 GT.

Uten nevneverdige problemer at noe slag bestilte jeg det jeg trengte og betalte via PayPal. Frakten kom på 9.4 euro i tillegg.

Seksten dager senere lå pakken på min lokale ICA-butikk.

Hurra. Pakke fra Italia.
Hurra. Pakke fra Italia.
Øverst striper, Moto Guzzi tank-dekaler, nederst 850 GT.
Øverst striper, Moto Guzzi tank-dekaler, nederst 850 GT.
Detaljer batteriedeksler.
Detaljer batteriedeksler.

 

Bakre sidedeksel.
Min gamle ørn blir ikke med videre. Ikke i første omgang hvertfall…

Så riktig merking er altså uten den flotte ørna. Forbasket også.

Ok, da er det bare å vente på at lakkereren skal gi lyd fra seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s