Dashbord og instrumenter

Dashbordet ble tidligere i år demontert. Her er noen bilder fra det arbeidet.
Velbrukt og godt dashbord. Noen har engang sammenliknet dette med et jagerflypanel i all enkelhet. Rimeligvis en svært tidlig utgave av jagerfly i tilfelle.

 

Dashbord.
Dashbord.

Demontering er relativt enkelt. Det gjelder bare å være forsiktig.

Dekk og dashbord 010
Dashbord
Undersiden ser slik ut.
Undersiden ser slik ut.
Underside speedometer
Underside speedometer
Speedometer
Speedometer
Helt demontert
Helt demontert.

Som jeg sa må man være forsiktig. Det var jeg, nesten. Jeg greide å ødelegge godset i turtelleren ved å være bare litt bevisstløs. Skrudde bittelitt for hardt feil vei, to ganger. Godset er gammelt og løsnet nesten uten at jeg merket det.

Arvid altmuligmann ilte da til unnsetning.» Slapp av», sa han, «dette fikser jeg». Og det gjorde han. Reparasjonen ble foretatt på undersiden av turtelleren og kommer ikke til å bli synlig.

Til reparasjon
Til reparasjon.
Oversikt
Oversikt, reparert turteller til venstre.
Detaljer.
Detaljer.

Så mye utskifting og innkjøp av nye deler er ikke nødvendig. Alle deler blir vasket og rengjort. Nye pærer vil bli kjøpt inn. Styrken i varsellampene er gode nok, i instrumentene vil jeg ha inn et sterkere lys. Noen nye o-ringer vil bli handlet inn.

Selve dashbordet skal lakkeres med krympelakk eller rynkelakk som noen kaller det. Det blir spennende å se hvordan det kommer til å se ut til slutt.  Instrumentene skal få samme behandling.

 

2 kommentarer om “Dashbord og instrumenter

    1. Fint du følger med. De fleste restaurerte dashbord er enten lakkert i vanlig svart lakk, eller så er de pusset blanke. Jeg vil ha den gamle rynkete overflaten som er original når jeg nå først driver på, tilbake. Flere detaljer kommer om en stund. Resultatet kommer til å bli bra.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s