Opplegg til baklys

Hele det elektriske systemet skal bygges om er tanken. Jeg og elektro er ikke helt gode venner. Det har vi i grunnen aldri vært.

Det gamle systemet med direkte strøm rundt til alle brytere er håpløst gammeldags og ikke minst brannfarlig. Jeg har ikke opplevd noe skummelt, men ved å studere det gamle, originale ledningsnettet nøye, ser en lett antydninger til smelting av ledninger og andre uhumskheter. Jeg er derfor avhengig av en god del hjelp for å få denne delen av restaureringen i havn.

Det gode ved dette er at det selvsagt blir enda mer sosialt. Arvid vil hjelpe. Men han har en rekke prosjekter i lufta samtidig som også krever sitt. I tillegg til en lei sykdom som kunne tatt knekken på de fleste. Progresjonen blir derfor ikke helt slik som man kunne ønske, men til gjengjeld blir det skikkelig gjort.

«Dette er enkelt», sier noen. «Har du koblingskjema kan du gjøre det selv. Ta en og en ledning og plutselig er du ferdig». Javel.

Litt av poenget her er jo å lage et nytt koblingskjema. Nye releer skal på plass, nye uttak skal lages til GPS, varmehåndtak skal monteres, ekstra uttak til annen strømkilde skal på plass, ekstralys gjøres plass til. Ny sikringsboks tilpasset den moderne tid skal monteres. Mange nye ting som jeg ikke har helt snurring på. Derfor hjelp, derfor veldig glad for hjelp.

 

Nye ledninger montert

Arvid monterer ledningsett under bakskjerm.
Arvid monterer ledningsett under bakskjerm.

Tidligere la vi ny ledning inn i bakskjermen og monterte fast  med klips. Nå har det seg slik at hverken baklys eller blinklys er skiftet ut foreløpig. De er de samme gamle som blir montert på igjen. Det er ikke derfor at lommeboka er tom, dersom noen skulle tro det. Selv om prosjektet nå kan skryte på seg anselige summer i medgåtte penger, er sannheten den at jeg ganske enkelt ikke har funnet noen nye som jeg er fornøyd med hittil.

Detalj fra lednings-sett.
Detalj fra lednings-sett.

Derfor blir de gamle remontert. Så får vi bare håpe de virker. Arvid har her lagt inn ekstra ledningskveil for hvert blinklys. Meningen er at de skal kunne trekkes når nye blinklys er på plass.

Stømpa innheholder ledninger for blinklys, baklys og bremselys til bakbremsen.

Blinklysledninger forberedt for nye blinklys.
Blinklysledninger forberedt for nye blinklys.
Baklys
Baklys
Baklys på, skilt på.
Baklys på, skilt på.

Så er det bare å sette på baklysglasset og skiltet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s