Nettet tar form

Sakte, men sikkert tar ledningsnettet form. Det er på ingen måte en enkel oppgave å lage et helt nytt ledningsnett på en motorsykkel, selv ikke en gammel en.

Det ligger mye tankearbeid bak prosessen så lagt. For hva har vi ikke oppdaget? Det er stor forskjell på grunnfargen på ledningsnettet. England holder seg med sitt eget fargekodesystem, det samme gjør Tyskland. Frankrike vil ikke være noe dårligere de heller. Og selvsagt har Italia sitt eget system. Bare å finne ut dette tar tid. Når det i tillegg viser seg at Guzzien fraviker sitt eget lands fargesystem, ja Guzzien fraviker tilogmed sin egen instruksjonsbok, da vet vi at dette er utfordrende saker.

Løsningen var forsåvidt enkel. Ta tiden til hjelp og start opp på nytt. Ledning for ledning, i ett logisk og gjennomtenkt system.

Gammel lærdom må friskes opp. Hva betyr de enkelte kodene? Og hvordan er sammenhengen egentlig mellom de forskjellige komponentene?

Oppfrisking av lærdom.
Oppfrisking av lærdom.

En pappkartong er god å ha til å tegne skjema på. Skjematisk er stikkord her.

Skjema og pappkartong.
Skjema og pappkartong.

Arvid begynte å få dårlig tid. Samtidig begynte den velkjente Guzzi-sitringen å innfinne seg. Man blir så engasjert i prosjektet at tid og sted lett kan glemmes. Det ble spøkt med fra hans bedre halvdel at det kun gjenstod å få slept ut ei seng i garasjen, så slapp de å se han overhodet. Spøk til side, det er ingen tvil om at det ble lange og tildels svært sene timer i garasjen.

Men det gav også resultater. Fargestrekene på pappkartongen ble mer og mer fargerike, samtidig som de ble flere og flere. Hvert ledningspunkt er gjennomgått og vurdert, forbedret og til slutt montert.

Aldri har det elektriske systemet vært bedre. Aldri tryggere og forhåpentligvis aldri mer funksjonsikkert.

Små seiere i hverdagen. Etter fire års stillstand lyser det endelig i frilampa på dashbordet. Litt tjuvkoblet, men likevel. Lys er lys.

Hurra. Frilampa lyser.
Hurra. Frilampa lyser.

Noen detaljer fra monteringsarbeidet.

Detalj fra under dashbordet.
Detalj fra under dashbordet.
Sikringsboksen.
Sikringsboksen.
Laderegulator og startrele.
Laderegulator og startrele.

Hver ledning måles og testes.

Testing av systemet.
Testing av ledningene.
Startknappen er koblet på.
Startknappen er koblet på.

Vi greide selvsagt ikke å holde oss helt. Startknappen er bare delvis montert på, men ledningene virker for det. Med batteriet klart og ledninger også montert på starteren måtte vi bare prøve.

Nøkkelen i on-posisjon, frilampa lyser, startknappen trykkes inn. Under over alle under. En skjelving gjennom sykkelen samtidig som starteren slår inn. Joda, det er liv. Potent liv. Bare en gang til. Ingen bensin eller gnist på pluggene, men likevel. Starteren går rundt.

Vi nærmer oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s