Vindskjerm og panel

Det var et stort høydepunkt og få startet opp motoren. Jeg føler vel at jeg ser litt åndsforlatt ut der jeg står, med måpende blikk og tunga halvveis ut av munnen. Men motoren startet så lett så og faktisk mye lettere enn jeg hadde trodd på forhånd.

Selve opptaket er helt autentisk, ikkeno juks. WYSIWYG het det i gamle dager og for alt jeg vet, det heter det kanskje enda.

Motoren er råinnstilt og ikke justert for tomgangsgåingen som Guzzi er viden kjent for. En reketråler som kommer er lyden blitt sammenlignet med av en ungdomsvenn. Og det syns jeg er et kompliment.

Noen kommentarer på oppstartsvideoen fikk jeg også. Det var en som mente at sykkelen ikke gikk på begge sylindrene. Han har kanskje noe rett, den gikk urent, men begge toppdekslene og eksosrørene ble varme, så noe tenning var det nok i begge sylindrene.

Jeg har ikke fokusert noe mer på hverken kjøring av motor eller av sykkelen etter oppstarten. Noen ting må fremdeles skrus på og justeres og justeres.

Vindskjerm

Vindskjerm er nå komplett montert på. Alle deler og fester er de samme gamle, bare pusset og koset med. Ny er kun selve vindskjermen. Helt lik av fasong som den gamle og utslitte, men nok noe mindre kompakt eller tynnere gods om du vil.

Pusset og pusset
Pusset og pusset
Holder montert på gaffel
Holder montert på gaffel
Javisst
Vindskjerm på plass. Javisst, classic Guzzi.

Panel for ekstralysbryter

Plassering av panel for ekstralysbryter og varsellamper har voldt en god del hodebry.

Jeg har tvilt meg fram til en løsning nå, men jeg er ikke helt sikker om jeg er fornøyd enda. Mange dashbordbilder på nett er sjekket, uten å finne en løsning som gir en aha-opplevelse.

Uansett så har jeg tilpasset en aluminiumsplate, boret hull til bryter og lysdioder. Selve plata blir plassert på et speilholderfeste innkjøpt fra Biltema for kr 49,-.

Aluminiumsplate saget ut.
Aluminiumsplate saget ut.
Biltema stiller opp
Biltema stiller opp
Bryter på undersiden. Doble kabelsko er tanken.
Bryter på undersiden. Doble kabelsko er tanken.

Tanken er at en bryter som styrer ekstralysene, skal lyse grønt med en LED-diode ved lys på, blått ved fullt lys. I tillegg gul varsellampe for blinklys. I grunnen en god ide, inntil jeg fant ut at Biltema bare hadde blå og røde dioder. Dette må forskes litt nærmere på.

Så langt har jeg kommet med dette nå. Lyset ble slått på og lyste riktig fint i ca. ti sekunder. Deretter gikk sikringen og jeg gikk hjem.

Litt måling og pusling i helgen tror jeg nok vil løse dette.  Aluminiumsplata lakkerer jeg matt svart.

Dobbelstøtte

Den doble hovedstøtta volder meg også litt tankeproblemer. Støtta er montert på, men den passer ikke helt. Fjæra ligger på gulvet og bare venter på å bli satt på plass. Kvier meg litt å utføre mekaniske operasjoner liggende på gulvet. Kroppen er ikke helt som i tyveårene merker jeg. Dvs. noe virker fremdeles som dengang. (he,he)

Ny sal på California EV

Litt innimellom har jeg puslet litt på EV’en også. Ny, brukt Corbinsal er kjøpt inn.

Selvfølgelig ble det litt pussing og gniing, da den gamle salen ble demontert og sidevesker fjernet.

Gammel sal fjernet
Gammel sal fjernet
Corbinsal
Corbinsal

Litt usikker på det visuelle helhetsinntrykket, baken tror jeg blir kjempefornøyd.

Snart er begge syklene klare for eventyr. Jeg vil være med.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s