Småplukk både her og der

Jeg hadde tenkt å få sykkelen klar til Vårsleppet 1. mai som går rundt omkring på Jæren. En iskald vår med frost og is helt til siste uken i april fikk meg i grunnen på andre tanker.

Med andre ord, jeg stresset ikke med å bli ferdig med noe som helst. Prøvetur med snøflak vakkert flyvende på skråss gjennom lufta, vi er tross alt i Stavanger, fristet minimalt.

Så da får det bare ta sin tid. Ekstralysbryter og varsellys ble møysommelig montert. Plata ble lakkert svart og LED-lys montert. Alt virker som det skal. Men, jeg er ikke fornøyd. Ikke med layouten, ikke med måten jeg koblet på, ikke at det ikke er vanntett. Egentlig er det hele en smule amatørmessig.

Jeg har dog bestemt at det skal være slik, inntil videre. Eller før.

Ekstra panel
Ekstra panel

Tankkranen lekker 

Før jeg monterte på tanken, ble bensinkranene skrudd på.  Tanken er laget slik at kranene skal skrus inn i tanken. Kranene og gjengene er av aluminium, tanken av en annen stållegering. I klartekst betyr det at jeg må være veldig forsiktig ved montering, slik at gjengene ikke blir ødelagt. Det er også viktig å få til rett vinkel på bensinuttaket, slik at det passer inn med korset der alle bensinslanger møtes. Smart som jeg er, la jeg på en passende o-ring mellom bensinkran og tank.

Resultatet ble perfekt. Vinkelen ble helt riktig. Fire liter bensin ble helt på tanken og alt så bra ut. Tett og fin, ingen lekkasje overhodet.

Etter noen dager med mer tetthetsprøving, ble tanken montert. Alt vel og takk til deg.

Fjorten dager senere merket jeg bensinlukt. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at den venstre kranen lakk. O-ringen var visst ikke optimal likevel. Bensin dryppet ned på forgasseren og videre ned på motorblokken.

Av med bensinledninger, skrekkelig trange greier, tapp bensin over på kanne med trakt og tut. Skru så av bensinkranen med fingrene. Så var det å fjerne o-ringen og legge på ny tynn og mjuk aluminiumsskive som nytt mellomlegg. På begge bensinkranene.

Så var det å skru på igjen. Forsiktig, forsiktig. Med pekefingrene. Ikke bruk kraft. Ting tar tid. Søren og, gjengene begynner å bli slitne nå. Må ikke bruke for mye makt. Omsider er kranene på plass igjen. Så var det å få montert på bensinslangene. Trangt, trangt.  Til slutt er alt på plass igjen. Bensinen ble tilbakefylt på tanken og jeg gikk hjem.

Neste dag.Fuktig igjen. Ikke tett. Hva fa…? Samme prosedyre på nytt. Problemet er få å riktig vinkel på krana, riktig type mellomlegg samtidig. Prøv igjen.

Fire ganger gjentok denne prosessen seg. Til slutt fant jeg riktig størrelse på bakelittpakninger som gav meg den riktige vinkelen. Eller mer korrekt, Arvid fant det en sen kveldstime.

Jeg tror nok kanskje at vanlig gjengestrie kunne være aktuell kandidat å bruke neste gang dette problemet oppstår.

Til slutt var tanken tett. Hurra, vanvittig irriterende liten sak i grunnen.

Bensinkran som ikke lekker
Bensinkran som ikke lekker

Baklysbryter. Igjen..

Baklysbryteren har vi sett på tidligere. Den er fremdeles ikke ok. En eller annen overledning et eller annet sted. Sikringen ryker hver gang bryteren blir aktivert. Så av med den for et siste forsøk på reparering. Jeg har funnet en erstatning av en nyere type på nettet dersom den må skiftes.

Midtstøtte

Midtstøtta passer ikke helt. Jeg vet ikke om det er at de nye eksospottene tar opp noe ekstra plass, om jeg har montert støtta feil, eller om den simpelthen ikke passer. Endelig vurdering og montering skal avdekke dette.

Prøvetur for tur.

Når dette er klart, skal sykkelen ut på prøvetur i nabolaget. At den starter lett vet vi fra før. Justeringer og innkjøringtester regner jeg med at må til.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s