Min nye Moto Guzzi California II – Convert

«En slik en har jeg alltid ønsket meg». Uttalelsen kom fra en totalt ukjent, tre minutter etter at jeg hadde parkert min nyervervede California II på Esso-stasjonen i Bø. Han er nok ikke alene.

Jeg hadde akkurat overtatt sykkelen og kjørt min første, litt famlende tur på et par mil. Kjøringen var vel ikke famlende, derimot var giringen det. Eller skal vi heller si mangel på giring? Ganske uvant å kjøre automat som strengt tatt ikke er automat heller, men converter. Omtrent som å kjøre, dessverre må jeg si og med tungt hjerte, en scooter. Riktignok en tøff og mandig scooter, men likefullt en scooter. Eller…

Kjøpt og betalt

La oss spole litt tilbake. Etter at håndpenger var innbetalt, skrev vi kjøpekontrakt. Alt over nett. Deretter ble resterende beløp overført til selgers konto. Om Statens vegvesen kan man si mye, her skal jeg bare nevne at de har laget en enkel og god Salgsmelding på nett. Lett å bruke er den også.

Forsikring ble ordnet i Sparebank 1 og SVV opplyste at jeg nå kunne skrive ut et midlertidig vognkort. Javel.

Planlegge henting

Min nye California viste seg å være  lokalisert på Lystang Camping, sånn cirka midtveis mellom Notodden og Gvarv. Avstand fra Stavanger ifølge NAF Ruteplanlegger 415 km. Et alternativ var selvsagt å leie inn en passende tilhenger og å kjøre bort og hente sykkelen med bil. Kanskje det letteste og med minst risiko. Men fy så kjedelig.

Grytidlig på 1. pinsedag, 0615 for å være presis, forlot jeg hjemstedet med destinasjon Haugesund Bussterminal. Etter en praktfull kjøretur med bil og ditto ferjetur ankom jeg bussterminalen i god ting før avgang. Og avgangen vi snakker om her er Haukeliekspressen, jada, buss, og avgangen er til Oslo. 0930 kjørte vi avgårde, alle åtte i bussen.

Jeg hadde nemlig funnet ut at bussen stoppet bare et par hundre meter fra mitt bestemmelsessted. Så busstur ble det. Lenge siden sist forøvrig. Hjelm og kjøreutstyr får godt plass i en passende bag.

Kl 1600 var jeg fremme etter en fin og grei tur. Antall passasjer hadde vokst underveis, så da jeg gikk av var bussen nesten full. Jeg ble møtt av selgeren på holdeplassen.

Moto Guzzi California II, 1986
Moto Guzzi California II, 1986

Slik ble sykkelen presentert på bilde til meg.

Det første møtet

Slik stod den da jeg kom.

California II, henting 001
Selger Pabe Sipkema, litt trist og vemodig naturlig nok
California II, henting 004
Antall kjørte km er 133 156. Nøyaktig

California II, henting 005 California II, henting 008 California II, henting 011

Sykkelen var akkurat slik jeg hadde forestilt meg. Noe sliten på overflaten i følge selgeren.Men altså bra mekanisk.

Motoren hadde en fin og god gange ved oppstart. Den høres teit og fin ut.

Den første turen.

Det var i grunnen ingenting å vente på. Ut og kjøre umiddelbart. Jeg fikk låne en hytte vederlagsfritt og fikk på meg kjøreutstyret.

Så var det ut på tur. Og endte med første stopp altså på Esso-stasjonen på Bø for bensinpåfylling og møte med en fremmed. Som altså ønsket seg sykkelen min.

Første tur opplevdes litt slik som beskrevet i innledningen. Litt nølende og avventende.

Turen videre fra Bø gikk til Notodden og tilbake igjen på østsiden av Heddalsvatnet. En tur som gav en pekepinn på hvordan hjemturen ville arte seg.

Kvelden ble avsluttet i hyggelig lag med vertskapet på Lystang Camping og deres ganske store, men snille hunder.

Turen hjem

Etter en overnatting i en av hyttene, en koselig hytte forresten, sto hjemturen for døra.

I løpet av natta hadde temperaturen sunket under frysepunktet og et tynt islag hadde lagt seg på setet. Men vegene var tørre og bare, det var bare å kle seg godt.

California II, henting 013
Klar til avreise

Turen startet denne gang også 0615. Å kjøre slik på morgenen, med stille veger, blikkstille vann, en sol som stiger opp, er en nytelse for sjela. Ikke helt for kroppen riktignok, fordi det var bitende kaldt, sommerhansker måtte vike for tyngre bekledning, men altså for sjela. Turen gikk via Bø, til Seljord med bensinpåfylling mens jeg smugtittet etter sjøormen, til Drangedal og med første pause på Evje.

På langtur er sykkelen en nytelse å kjøre. Enkel, stødig, forbausende lett. Men, forbikjøring må planlegges, ikke noe panikkgiring er mulig på denne maskinen. En relativt rolig og sedat måte å kjøre motorsykkel på. Motorstyrke er oppgitt til å være 61 HK i følge vognkortet. Disse hestene er helt klart av det rolige slaget.

Litt morsomt er det selvsagt også å legge gassen slik at turtallet står stille mens hastigheten øker. Ganske langsomt forøvrig.

Den store salen som er karakteristisk for California II  gir god støtte for setemuskelaturen. Jeg vet hva en dårlig sal kan gjøre med ræva på lengre turer også. Denne fungerer bra.

Turen fortsatte videre fra Evje til Tonstad og derfra over Gyadalen til Stavanger. Ikke et feilslag, ikke noe av noe slag. Sykkelen gikk ikke som en klokke som noen ynder å si, den gikk som en Guzzi i godlune hele vegen.

Før jeg var framme i Stavanger var jeg blitt svært fortrolig med sykkelen. Jeg hadde rett og slett fått meg en ny venn. Og aldri skal jeg nevne noe igjen om scooter og slike ting.

Fremme i Stavanger
Fremme i Stavanger
Svart utgave
Svart utgave med litt ukledelig blå tape. En ren forsiktighetsregel
Aluminumsfelger. Mye pussearbeid
Aluminiumsfelger. Mye pussearbeid
Javisst, typisk før bilde.
Javisst, typisk før bilde.
Converter
Converter.
Skilt i Norge 2010
Importert til Norge i 2010

 

Start og kjør
Start og kjør

Og apropos det Guzzi Parking only -skiltet på det første bildet.

Vel, det er nå mitt.

 

 

2 kommentarer om “Min nye Moto Guzzi California II – Convert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s