Moto Guzzi V7 Special gjenoppstår etter mange år.

En gammel traver gjennomgår nå en total ombygging og fremstår som delvis ny. Klar til å glede sin gamle eier i årene som kommer med fine turer og opplevelser som sidevognsykkel.

I Moto-Tech AS sine lokaler i grenseområdet mellom Stavanger og Sandnes finner vi denne gamle traveren som gjennomgår en forryngelseskur.

Moto Guzzi V7 Special 1971 under bygging

Det er den gamle Moto Guzzi V7 Special 1971,til Øyvind Levik som nå kommer til heder og verdighet igjen.

En lang historie.

Sykkelen ble innkjøpt for lenge siden. Førti år siden minst. Øyvind husker ikke riktig helt. Men i hvertfall for lenge siden. Skiltet ble levert inn for lenge siden og vognkortet har en viss usikkerhet i seg angående oppbevaringsted. Eksakte datoer er derfor litt vanskelig å oppdrive nå.

Opprinnelig ble den brukt som solosykkel i en to- tre års tid før den ble bygd om til sidevognsykkel.

Øyvind var tidlig medlem i Norsk Sidevogn-klubb og kjørte aktivt også vinterstid. Sykkelen var derfor tidvis også utstyrt med piggdekk.

I Holland ble motoren bygd om fra 750 ccm til 1000 ccm for ca tjuefem år siden av et firma der. Fremdeles cirka års tall gjengitt etter hukommelsen.

Noe skjedde tydeligvis for sykkelen ble liggende ubrukt i mange år, et unevnelig antall år stillstand kan tyde på det.

Bygges opp av Moto-Tech AS

Så skjedde det noe uventet. Sykkelen ble tatt fram igjen og levert i esker og kartonger til det da nystartede firmaet Moto -Tech og med klar beskjed om å fikse sykkelen.

Jimmy Hodges og Øyvind Levik diskuterer gjenstående arbeider.

Oppfiksingen har gått litt i rykk og napp i de siste to årene. Eieren, en entusiastisk engelskmann, Jimmy Hodges, omskolert fra oljebransjen og gjør det som han liker aller best nå, og Andre Aulie, mekaniker, har arbeid litt til og fra på sykkelen. Mest fra, da en god del av tiden har gått med til å skaffe deler.

Andre Aulie, t.v. og Jimmy Hodges

Oppgradert el-anlegget i England.

Rammen ble sendt hel til slektninger av Jimmy i England og kom i retur med et ferdig oppsatt og montert elektrisk anlegg. -Alt kostet bare fem tusen kroner, totalt, understreker Jimmy. Men så var det nære slektninger som utførte dette også, så et slik tilbud gjelder nok ingen av oss andre.

Nytt el-anlegg, oppbygd i England.

Kraftige bremseforbedringer

Sykkelen har fått tre helt nye hjul, EML – gaffel og sidevogn. Det er montert skivebremser på alle tre hjulene. R1 calippere er tatt fra Yamaha.

Nytt bremsesystem

Interessante oppbremsinger med Guzzis gamle trommelbremser vil derfor føreren aldri mer oppleve. Og kanskje er det best slik?

EML-hjul og forsterkede bremser
Skivebremser på bakhjulet
Hjertet i bremsesystemet.

Ny blokk og ny femtrinns girkasse restaurert av Rolf Halvorsen er også montert.

Klar til påsketider?

Bare noen smådeler og småarbeid gjenstår før sykkelen er ferdig, forhåpentligvis rundt påsketider.

Tanken ligger klar.
Tidsriktig ekstralys.
Nytt styre

Planlegger for de gode tider.

Øyvind og kona (som også er med til verkstedet, men vil ikke være med i denne bloggen) sier at meningen med denne oppbyggingen er å bruke Guzzien til kose-og rekreasjonskjøring etterhvert. Pensjonsalderen står snart for døren og da er det viktig å bruke deler av denne på meningsfulle opplevelser som en tur på en restaurert og ombygd Moto Guzzi V7 Special vitterlig er.

Øyvind Levik

———————————————————–

Vi lover å komme tilbake med flere bilder av både sykkelen og eieren når den igjen ruller rundt på vegene med nytt, fint skilt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s