Vassfarvegen og Bagn – Herad

Noen ganger velger jeg å kjøre på litt mindre kjente veger for å komme frem til bestemmelsesstedet. Dette er noen minner fra to av dem.

Vassfarvegen – en liten perle

Viss du tar av fra RV7 ved Nesbyen i Hallingdal og setter nesen mot øst og Valdres kommer du frem til Vassfarvegen.

Jeg gjorde det i august 2020 med et ønske om å besøke Hedalen stavkirke. Finne fram til litt mindre veger er en stor bonus for oss som kjører litt på kryss og tvers på søken etter gammel tid representert ved stavkirkene.

Fra Vassfarvegen

Vassfarvegen er gratis for oss mc-gutta og mc-jenter. Treige bilister derimot må betale i bøtter og spann. Du kjører lett forbi bommen og kan gi deg eventyret i vold.

Fra Vassfarvegen
Vassfarvegen – 45 min til målet

Vassfaret har en egen klang hos naturkjennere og sikkert også gamle bjørnejegere. Vassfaret er kjent som et av de siste tilholdssted for bamsen.

Gamle Guzzi California EV buldrer seg sedat innover i skogene i passende kosefart. Asfalten blir borte etter en stund men man kjører på god grusveg i stedet.

Like mye glede av en stor og tung cruiser på disse vegene som alskens nymotens offroadere med alle tekniske duppeditter. De kan sikkert kjøre mye fortere men da blir gleden desto mer kortvarig så det går vel på en måte opp i opp, tenker jeg. (Ok, bare litt misunnelig en gang i blant).

Fra Vassfarvegen
Instrumentering California EV

Jeg koser meg i hvert fall på denne vegen. Ikke så lang, 44 km fra Nesbyen til Hedalen stavkirke, men god på opplevelser.

Etter en liten times tid kommer jeg frem til målet, Hedalen stavkirke. Turen hit var aldeles nydelig og avslappende.

Fremme ved målet

Bagn til Herad

Etter besøket i Hedalen stavkirke kjører jeg videre ned til Valdres, videre til Bagn og opp til Reinli stavkirke. Nydelig liten stavkirke, vel verdt et besøk.

Reinli stavkirke -starter her på tilbaketuren

I Bagn taster jeg inn Herad, Gol i Google Maps på telefonen. Opp kommer det et forslag som det bare er å gi seg i kast med. Det viser seg å være en flott grusveg som tar meg over fjellet til Herad, Hallingdal. Fv. 233 er navnet.

Denne vegen er mye åpnere, mer bebyggelse og tydeligvis mye seterdrift. Eller muligens det var mye seterdrift.

Luftig landskap

Guzzien koser seg hjemover i deilig sol og frisk fjelluft.

Bagn – Herad
Bagn- Herad

Vegen er 49 km lang og med godt grusdekke. Ingen sak da.

Fra Liagardane

Øverst i Liagardane er det fotosesjon. Nesten som på Vestlandet her. Bratt og med flott utsikt.

Gode alternativer

Begge de to vegene kan anbefales dersom du ønsker å kjøre litt utenfor allfarveg.

Oversiktskart

Fra Bagn til Herad

Fra Nesbyen til Hedalen

En kommentar om “Vassfarvegen og Bagn – Herad

  1. Hei igjen – måtte bare dele denne med noen som er litt over gjennomsnittet interessert i stavkirker:-) Fikk innlegg fra Atlas Obscura i fb-feeden min og måtte sjekke Wiki. Som uhelbredelig anglofil var det ekstra morsomt at det her er spor av en stavkirke i Kent, og attpå til så tidlige. Hvis verden noensinne blir god og grei igjen ser dette veldig spennende ut – og i motsetning til norske kirker som stort sett alltid er stengt utenom ifm kirkelige handlinger, er det stor sjanse ligger for at det er mulig å slippe inn, om så er midt i uka: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Greensted_Church Fortsatt fin helg!

    Mvh Eli Wongraven Sendt fra min iPhone

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s