Midtstøtte – på plass etter førti år.

Sykkelen har aldri hatt midtstøtte. I hvertfall ikke så lenge jeg har eid den. Ubekreftede rykter sier at sykkelen opprinnelig hadde midtstøtte, men at den ble tatt av fordi den subbet så lett.

Eller det har jeg trodd i alle år. Det ser ut som det aldri har vært midtstøtte på den ved nærmere undersøkelser av fester og undersiden av gamle potter.

At støtta subber lett ned i asfalten er derimot ganske trolig. Mange av støttene som blir frembudt på E-bay er nemlig kappet, formodentlig fordi de subber så lett.

Midstøtte klar til lakkering.
Midtstøtte klar til lakkering.

Jeg bestemte meg ganske tidlig i restaureringsarbeidet at jeg ville ha ny midtstøtte, eller en brukt en da. Tidlig i prosessen ble jeg gjort oppmerksom på en som var til salgs, men den ble solgt før jeg fikk somlet meg å gi inn noe bud. Så siden har jeg fra tid til annen søkt på nettet etter passende kandidater.

Men det var alltid noe feil med de som ble frembudt til salg. Enten var de for rustne, for skeive, manglet skruer og fjær eller alt sammen på en gang.

Men så plutselig, ut av det blå, ble altså denne lagt ut til salg. Blå midstøtte, komplett med alle bolter og fester, samt medhørende fjør. Støtta tilhørte en amerikansk politimodell og så nesten ikke brukt ut.

Komplett midtstøtte.
Komplett midtstøtte.

Jeg satt meg inn i E-bay og Paypals mysterier på nytt. Egentlig ikke så vanskelig, i grunnen. Minstepris var satt til 65 US dollar så jeg bød det uten særlige skrupler. Og i all hemmelighet satte jeg en maksgrense på 90 US dollar. Ingen andre var interessert i å by på denne støtta, utrolig nok, så dermed fikk jeg tilslaget. Hurra, hurra.

Penger ble satt inn på Paypal så dermed var det bare å vente. Approxemately delivery times eight to twentyfive days.

Etter at toll og transport var betalt kom beløpet på akkurat det dobbelte av hva jeg hadde bydd. Men, midtstøtta var verdt hver krone og dollar. Ved utpakning såg den nesten helt ubrukt ut, kun bittelite rust under selve støtta.

Som tidligere sagt, midtstøtta var lakkert i en fin og gild blå farge. Den passer ikke helt i i nylakkert svart ramme. Så etter innkjøp av blank, svart lakk ble hele stasen lakkert på nytt.

Svartlakkert både her og der.
Svartlakkert både her og der.

Resultatet ble bra det. Midtstøtta ble så montert på plass. Noen justeringer av eksosanlegget må til så er det hele fullendt.

En kommentar om “Midtstøtte – på plass etter førti år.

  1. Anders Mjånes kommenterer:

    Så flott. I rektig gamle dagar, då eg nyleg hadde kjøpt min 850 GT; las eg ein langturtest av nett denne sykkelen, trur det var i MC nytt. Her vart problemet med bakkeklaringa belyst. Tipset var å legge ein Koni-ring på kvar gaffelfjør. Ringane vart levert som ekstra av Koni, for å legge på fjøra på støtdemparane, om ein ønska stivare fjøring bak. Ringane var kanskje 12 – 15 mm høge, og passa til gaffelfjørene. Dette fungerte ypperleg, fann eg ut.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s