Moto Guzzi California II Convert

Kjøpt i 2016 og har stort sett stått parkert siden. Nå er tiden kommet for å se litt nærmere på denne rariteten og få den ut på vegen igjen. California II er kongesykkel å kjøre, staselig, oppreist og flott. Og med convertkasse gir denne sykkelen deg (dvs meg, det finnes bare en Cali II Convert i Norge) en helt spesiell og avslappet kjøreopplevelse.

Parkert etter oljelekkasje

Siste tur var for noen år siden. Jæren rundt både godt og vel. Det var da det begynte å lekke ganske kraftig fra gummibelgen ved svingarmen. Stygg brunaktig olje lakk ut og sølte til eksospotta og bakhjulet.

På tur -Jøssingfjorden

Moto Guzzi California II Convert

Jeg antok det var en pakning eller noe som hadde tatt kvelden i girkassa eller converteren. Jeg så for meg en større operasjon og skifting av vitale deler. Bakdekket var også utslitt og var uansett klar for utskifting. Det hele virket relativt greit og medførte på ingen måte noe sjokk eller bestyrtelse hos meg. Hele tanken med sykkelen, rent bortsett fra det er skikkelig kult å kjøre rundt med en automat, var jo å restaurere og pusle med den over tid. Ikke noe hastverk eller mas av noe slag.

Har flere tilgjengelig greit å ha

Både California EV og en Injeksjon har stått til disposisjon når jeg måtte ønske det. Og i tillegg selve gullklumpen 850 GT, rød og fin og litt gammel.

Tiden har gått og livet har tatt noen krumspring, så en dag trillet jeg fram Converten igjen. Den har nå fått egen oppstillingsplass i garasjen, står tørt og godt.

Pussetid er kvalitetstid

Etter litt pussing og stell kom tilstanden litt mer til overflaten. Fin i lakken på tanken, men vel mye rustflekker og gammel inngrodd unevnelige ting på litt mer skjulte steder. I overkant mye faktisk.

Rent teknisk er sykkelen bra tror jeg, men overflatemessig nærmer jo den seg ratbikegjengen.

Løsning nærmere enn man tror?

Den før nevnte oljelekkasjen. En prat med girkassesjef Rolf Halvorsen på Gjøvik satte meg på et nytt spor.

Han mente fargen på oljen ikke tilsa at det var lekkasje fra girkasse/converter, men heller litt olje som kom fra lenger bak på sykkelen, litt lekkasje kanskje fra kardangklokka. Mulig det har gått hull på gummibelgen og noe gammel olje som har ligget der og som nå lekker ut.

Så jeg sjekket litt ekstra. All olje var på riktig nivå, hverken på motor , eller på oljetanken var olje mangelvare. Også på kardangen var det tilstrekkelig med olje.

Jeg har også et dekk liggende i garasjen som passer til felgen. Det manglet bare en gummibelg så ville sykkelen være kjørbar? Verdt å prøve.

En e-post til Hadeland MC og Fritid AS og så var gummibelgen på vei til meg i posten.

Men automatkasser på gamle Guzzier har jeg ingen peiling på, sa Rolf. Absolutt ingenting. Nada.

Grundig vask – alt hjelper

Sykkelen ble trillet ut og gitt en rikelig omgang med kaldavfetting etterfulgt av white spirit og radiatorpensel og en ikke ubetydelig bruk av tannbørste. Medium litt slitt og velbrukt utgave. Så en omgang med Biltemas bilshampo og varmt vann (en yrliten dash Zalo også). Deretter lufttørking, første gang på fem år.

Og helt til slutt, dusjet på med Universalolje 5-56 overalt. Kan ikke skade med litt godolje, som trenger inn og smører overalt som det heter.

Bilder er greit å ha

Og slik står sykkelen nå og blir tatt bilder av i dag. Sidedekslene er tatt av og ligger trygt inne i garasjen. Batteriet er vel blitt for gammelt nå, tar ikke helt lading lenger. Det drar rundt, men gir ikke nok strøm til å starte .

Så da blir det foreløpige målet slik: Sette på ny gummibelg og nytt bakdekk, samt nytt batteri.

Pusse og knukke og gni. Mye mer pussing og knikking og gniing. Må lakkere litt mot rusten en del steder som sagt, både under salen, under fotbrettene og svingarmsgaffelen og noen steder til.

Samt mye annet. Får ta det litt etter hvert.

Her er noen bilder som viser dagens tilstand.

Sidestøtte med opplegg for parkeringsbrems

Da er det visst bare å sette i gang.

( klikk på bildene for større bilder.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s